Exuberante elegantie

07/04/2023

Hier wonen mensen met een uitzonderlijk goede smaak. Dat zie je aan het weelderige totaalplaatje en aan de details die er nog een dosis luxe aan toevoegen. De bewoners lieten hun statig-landelijke huis grondig renoveren. Voor de inrichting klopten ze aan bij Frank Tack. Interieurarchitecte Elise ging voor elegantie met een spatje extravagantie – gewaagd en meer dan geslaagd.

 

Tussen stoer en gracieus

 

Voor de renovatie deden de bewoners een beroep op architect Bart François, gekend voor zijn hoge mate van detaillering en passie voor de klassieke beginselen. Die raadde hen aan om de inrichting over te laten aan Frank Tack. Dat kwam goed uit, want het koppel was al fan van Frank Tacks interieurontwerpen. Bij de kennismaking hadden ze een moodboard mee ter inspiratie. Elise nam de input mee in haar ontwerp, en zorgde voor een samenhangend geheel.

 

Dit is allesbehalve een traditioneel landelijk interieur. Hout speelt weliswaar een prominente rol. Maar de gedurfde kleuren, rijkelijke afwerking en excentrieke details zorgen voor een stoere en tegelijk gesofistikeerde uitstraling.

 

Koken in schoonheid

 

De keuken als kloppend hart – klinkt cliché, maar klopt als een bus. Deze mensen zijn levensgenieters. Na een lange dag brengen de hobbykoks graag tijd door in de keuken, waar alles voorhanden is om een heerlijk maal te bereiden. Dit is het summum van landelijke luxe, waar eik verrassend is gecombineerd met een opvallende marmersoort.

 

De zwarte hardstenen vloer vormde de inspiratiebron voor de accentkleur. Met het glimmende Lacanche-fornuis als blikvanger en de verlichting van l’ombre als bijpassend detail. In de plafondhoge kastenwand geeft een binnendeur met stalen grendel toegang naar de achterliggende ruimte. Dat staal keert ook terug in enkele verlichte kasten met glazen raampjes.

 

Er is volop bergruimte om spullen uit het zicht te houden, terwijl de open kasten en legplanken fraai keukengerief etaleren. Alles oogt opgeruimd en weerspiegelt tegelijk de persoonlijkheid van de bewoners. De sfeer is warm en huiselijk, maar dan op een chique manier. Mede dankzij de accenten in ruw brons.

 

Het ontwerp is nog praktisch ook. Zo werd er bijvoorbeeld een extra spoelbakje voorzien naast het fornuis. Zo hoeven de bewoners niet telkens om het eiland heen.

 

Imposant wandmeubel

 

Vanaf de keuken vang je een glimp op van de zithoek met parket in Hongaarse punt. Elise ontwierp een metersbreed wandmeubel in donker gebeitste eik. Een pronkstuk dat onovertroffen vakmanschap verraadt. De donkere kleur hult deze kamer in een intieme, rijkelijke ambiance. Let ook op de bijzondere schildertechniek, van de hand van de heer des huizes zelf, die daarvoor speciaal een opleiding volgde.

 

Het wandmeubel is opnieuw een combinatie van gesloten en open elementen – geknipt om decoratie en persoonlijke hebbedingen te etaleren. De open gedeeltes zorgen er ook voor dat het meubel minder ‘massief’ oogt, en laten toe om extra kleur en sfeer te injecteren.

 

Baden als een vorst

 

Boven is de sfeer al even overvloedig. Het uitgangspunt: een hotel-wellness-vakantiegevoel. En of dat is gelukt! De badkamer en dressing bij de masterbedroom lijken zo weggeplukt uit een vijfsterrenhotel. De parketvloer en speciale schildertechniek vormen een warme basis voor de royale inrichting. Het oestergrijze wastafelmeubel maakt indruk met een ‘gevlamde’ marmer, bronskleurige details en nostalgische kranen. Het sensuele bad nodigt uit tot zalig verpozen. Als er nog tijd overblijft, volgt een ontspannende sessie in de stoomcabine.

 

Je gaat dan eerst door de dressing, want die bevindt zich tussen de twee ‘natte’ ruimtes. Die dressing is trouwens ook om door een ringetje te halen. Met oestergrijze maatwerkkasten die ton sur ton harmoniëren met het schilderwerk. Het somptueuze marmer van de wastafel werd ook toegepast in de douche/stoomcabine. Hier geef je je ogen de kost terwijl je de stress van je afspoelt.

 

Samenwerking met meerwaarde

 

We dalen terug af, via de massief houten trap, naar de ruime inkomhal. Ook hier zien we de klasse van Frank Tack Interieur, zij het ietwat subtiel: achter de spiegel met kroonlijst schuilt een handige vestiaire. Ruimte in overvloed om jassen weg te hangen, zonder dat die de rust en eenheid verstoren.

 

Je merkt aan alles in dit huis dat de samenwerking vlotjes is verlopen. De inrichting is naadloos afgestemd op het ontwerp van de architect én de persoonlijkheid van de bewoners. Het hoogwaardige maatwerk, de rijkelijke materialen, verfijnde details, bijzondere kleurkeuzes ... spreken boekdelen: deze meerwaardezoekers hebben de ideale partner onder de arm genomen om hun droominterieur te realiseren.

 

Zelf formuleren ze het als volgt: “Ons doel was om een huis te creëren dat een warme thuis is voor ons, maar ook voor alle vrienden en familie. Een huis waar iedereen zich welkom voelt en waar we prachtige herinneringen maken. Een gezellige, comfortabele cocon met een vleugje nostalgie. We genieten er alle dagen van en zijn hier echt gelukkig.

 

Credits:

Artikel: Gemex Landelijk Wonen

Architect: Bart François

Verlichting: l’ombre

Foto’s: Hermanos, onder begeleiding van Céline Styling

 

Deel dit bericht: