Tips voor een keuken en woonkamer in één ruimte

15/01/2021

Tegenwoordig is een open keuken niet meer weg te denken uit een woning. De keuken en woonkamer bevinden zich in één ruimte. Supergezellig, maar het moet uiteraard ook praktisch en mooi blijven. Hoe zorgt u ervoor dat uw keuken perfect matcht met de rest van uw interieur? We geven u enkele tips!

 

 

Zorg voor een goede scheiding

Het mag dan wel een open ruimte zijn, ergens moet u toch een soort scheiding voorzien. Een kookeiland leent zich daar uitstekend toe. Een keukeneiland kunt u aan alle kanten gebruiken. Aan de ene kant staat u te koken, aan de andere kant maakt uw dochter bijvoorbeeld haar huiswerk of staat uw partner klaar om de borden aan te nemen en op de eettafel te zetten. Zie het gerust als een doorgeefluik tussen de keuken en de woonkamer.

 

Het keukeneiland kunt u ook praktisch indelen. Aan de kant van de keuken voorziet u bergruimte voor potten en pannen, terwijl u aan de andere kant spullen voor de woonkamer kunt opbergen. Denk maar aan boeken, decoratie, een dekentje voor in de zetel …

 

Eenheid en harmonie bij uw meubelkeuze

Bestaat uw keuken uit eik? Dan raden we zeker aan om ook een eettafel in dit materiaal te kiezen. Zo loopt de stijl van uw keuken mooi door naar de rest van uw interieur. Ook de kasten in de woonkamer kunt u in dezelfde lijn doortrekken.

 

Positionering van de zetel

Ook al houdt u van de open ruimte, soms wilt u zich ook even kunnen afscheiden van de keuken. Dan stellen we voor om uw zetel met de rug naar de keuken te zetten. Zo hoeft u zich ’s avonds niet te ergeren aan de afwas die u nog niet gedaan hebt, want die ziet u helemaal niet staan. Wilt u toch dat gevoel van openheid versterken? Zet dan uw zetel in het verlengde van de keuken.

 

Klaar om aan het ontwerp van uw droominterieur op maat te beginnen? Laat ons een afspraak plannen!

Deel dit bericht: