Welke keukenkasten hebt u nodig?

17/03/2021

Opbergruimte is essentieel in een keuken. Potten, pannen, glazen, bestek, servies, kruiden en zelfs kookboeken moeten allemaal een plaats krijgen in de keuken. Ook de toestellen nemen ruimte: een koelkast, vaatwas, microgolfoven, gewone oven en misschien een stoomoven. De interieurarchitectes denken graag mee over de indeling in uw keuken en nog belangrijker: over voldoende opbergruimte.

 

Type 1: Opzetkasten 

Een opzetkast staat op het werkblad en kan een opendraaiende kast, een schuifdeurkast of een guillotinekast zijn. De deuren zijn vervaardigd uit hout of staal.

 

Type 2: Onderkasten

Onderkasten vindt u onder het werkblad. Hier stopt u best de spullen die u niet veel nodig hebt. Of u kiest voor lades, zo bewaart u makkelijk het overzicht van alle spullen die erin opgeborgen zijn.

 

Type 3: Magic corner system

In kleinere keukens gebruiken we vaak het magic corner systeem. Hierin zitten twee volwaardige uittreksystemen verwerkt in de hoek van de keuken. Dit vergroot niet enkel de opbergcapaciteit van de keukenkast, maar zorgt ook dat alles wat erin zit beter bereikbaar is

 

Type 4: Guillotinekasten

Dé manier om keukentoestellen netjes op te bergen? Guillotinekasten! Één van de specialiteiten van Frank Tack Interieur. Guillotinekasten zijn kastdeuren die mooi over elkaar schuiven. In tegenstelling tot schuifdeuren gaan deze kasten verticaal open en dicht. Doordat hier met contergewichten gewerkt wordt, gebeurt dit heel gradueel. Zo hoeft u nooit te vrezen dat de kasten als het ware tegen het plafond vliegen.

 

In de keuken of in de rest van uw interieur

Dit type kast kunt u zowel in de keuken als ergens anders in huis gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld een koffietoestel of keukenrobot wilt opbergen, kunt u dat gemakkelijk met een guillotinekast. Zo zijn deze toestellen altijd binnen handbereik, verliest u geen werkruimte en zitten ze toch mooi weggestopt. Ook in de woonkamer bieden zulke kasten een perfecte oplossing. Denk maar aan een tv-kast, boekenkast, barkast …

 

Manueel of automatisch

Guillotinekasten maken we bij Frank Tack volledig op maat. We luisteren naar hoe u het voor ogen heeft en geven daarna advies over materiaal en afmetingen. U krijgt bovendien de keuze tussen manuele of motorische bediening. Bij automatische bediening informeren we u ook over de nodige elektrische voorzieningen.

 

Benieuwd hoe guillotinekasten in uw keuken passen? 

Maak een afspraak voor een keuken- of interieurontwerp op maat!

Deel dit bericht: