De afwerking van natuursteen

15/11/2019

Een keukenwerkblad neemt vele kleuren, vormen en materialen aan. Graniet, marmer of hardsteen kunnen allemaal op verschillende manieren bewerkt en afgewerkt worden. Ontdek hier hoe.

 

Een keukenblad uit natuursteen wordt via diverse technieken gebruiksklaar gemaakt. We spreken van oppervlakteafwerking en randafwerking. De afwerking van de oppervlakte bepaalt het uitzicht, de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. De oppervlakte kan gepolijst of gepolierd worden. Dat wil zeggen dat de oneffenheden eruit gehaald worden, waardoor het gesteente beschermd wordt tegen krassen.

 

Onderhoudsvriendelijk keukenblad

Bij Frank Tack Interieur gaan we de natuursteen ook impregneren. We brengen een vloeistof of crème aan waardoor de poriën opgevuld worden. Dit zorgt ervoor dat uw keukenwerkblad makkelijk te onderhouden blijft.

 

Afgewerkt tot op de rand

U kunt opteren voor een rechte rand, een afgeronde, een opgedikte rand, een papegaaienbek of een gefrijnde rand. Allemaal afhankelijk van wat u mooi vindt. Die gefrijnde rand is een van de specialiteiten van de vakmannen bij Frank Tack Interieur.

 

Handgegroefde natuursteen

Zij beitelen in eigen atelier nauwkeurig groefjes uit natuursteen. Allemaal gelijk, want zo precies zijn ze wel. Ze zagen eerst uw keukenblad op maat, tot op de millimeter correct. Daarna gaan ze aan de slag om de groeven in de rand van het keukenblad te beitelen. Met de hand weliswaar! Dit geeft een verouderend effect aan de natuursteen en zorgt voor extra charme in de keuken.

 

Graag een keukenwerkblad uit natuursteen, maar u weet niet precies welke afwerking u moet kiezen? Vraag advies in onze showroom!

Deel dit bericht: