Natuursteen voor generaties

04/11/2019

Tijdloos, klassevol, een materiaal voor generaties. Dat zijn maar enkele termen die maar al te vaak gebruikt worden om natuursteen te omschrijven. Om dan nog maar te zwijgen over hoe dit materiaal een keuken echt cachet kan geven.

 

Natuursteen is een gesteente dat werkelijk millennia geleden gevormd werd in het diepste van de aarde. Een combinatie van fossielen, grondstoffen en mineralen maakt van elk stuk natuursteen iets unieks. Natuursteen leent zijn naam dan ook vooral aan het aspect ‘natuur’. Dit materiaal wordt ontgonnen en niet geproduceerd.

 

Soorten natuursteen

Kenners verdelen natuursteen onder in drie soorten: stollingsgesteenten zoals graniet, sedimentaire gesteenten zoals kalksteen en metamorfe gesteenten zoals marmer en leisteen. Deze types natuursteen hebben ook elk hun eigen kenmerken. Zo staat graniet gekend als een hard gesteente dat slijtvast, zuur- en krasbestendig is. Uitermate geschikt als keukenblad dus. Marmer is daarentegen van nature niet bestand tegen zuur en krassen.

 

Verscheidene afwerkingen

Natuursteen kan op verschillende manieren bewerkt en afgewerkt worden. Bij Frank Tack Interieur bieden we diverse mogelijkheden voor oppervlakteafwerkingen aan. Veelal kiezen we voor polieren of verzoeten, maar we gaan ook vaak drimmen, borstelen, branden of verouderen. Daarnaast brengen we ook altijd een beschermlaag aan op onze natuursteen door te impregneren. Deze techniek zorgt ervoor dat het keukenblad vlekbestendig wordt gemaakt.

 

Hittebestendig en krasvrij

In een keuken van Frank Tack Interieur vindt u werkbladen uit graniet, blauwe hardsteen, diverse soorten kalksteen en marmer. Deze keukenbladen zijn hitte- en krasbestendig. Vandaar dat natuursteen nog steeds de uitverkoren keuze is in de keuken.

 

Graag een werkblad uit natuursteen in de keuken? Bel ons op 051 40 47 18 of mail naar info@franktack.be, wij maken een afspraak.

Deel dit bericht: