De sterkte van zwaluwstaartverbindingen

08/07/2019

Zwaluwstaartverbindingen hebben hun naam niet gestolen. Ze hebben namelijk overduidelijk een zwaluwstaartachtige vorm. Maar wat zijn dat nu precies?

 

De zwaluwstaartverbinding is een klassieker in de houtbewerking, die ook wel een om-en-om houtverbinding wordt genoemd. Het is een hoekverbinding die veelal toegepast wordt bij lades, kasten en kisten.

 

Complexe, sterke verbinding

Het maken van zo’n verbinding vergt enig ruimtelijk inzicht. Het zwaluwstaartvormig deel moet namelijk perfect in een zwaluwstaartachtige ruimte passen om volledig stabiel en functioneel te zijn. Met zaag en beitel worden de onderdelen in hout gevormd, maar dat kan ook gerust machinaal, meer specifiek met een freesmachine.

 

Hun belangrijkste kenmerk is hun draagkracht. Deze sterke verbinding kan enorm veel belasting aan.

Het is een verbinding die sterk genoeg is op zichzelf en die lijmen overbodig maakt. Vandaar dat we resoluut voor deze techniek kiezen bij kasten die veel gewicht moeten kunnen dragen, zoals grote boekenkasten, barkasten of kasten waar servies in staat.

 

Benieuwd hoe we zwaluwstaartverbindingen integreren bij uw interieur op maat? Maak een afspraak via 051 40 47 18 of info@franktack.be.

Deel dit bericht:

ZOMERVERLOF TOONZAAL OOSTROZEBEKE

De toonzaal van Frank Tack in Oostrozebeke is deze zomer gesloten op de volgende data:

  • 20 juli tot en met zondag 11 augustus
  • donderdag 15 augustus

De gloednieuwe pop-up Knokk’on blijft deze zomer wel elke dag toegankelijk voor onze bezoekers van 11 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.

Meer info hier