De kunst van onze meubelen zit in de details

24/06/2019

Elk van onze interieurs getuigt van ingenieus vakmanschap. Ze zijn uitgepuurd tot in het kleinste detail. Handwerk en technologie zijn in perfecte symbiose om een duurzaam eindresultaat te bekomen.

 

In ons eigen atelier combineren we altijd ambacht met machinaal werk. De techniek die onze craftsmen hanteren is pure kunst. De manier waarop zij hout bewerken getuigt van puur vakmanschap. De detailafwerkingen maken onze meubels des te krachtiger. We zetten even onze technieken op een rij, waar details absoluut het verschil maken.

 

  • Kopse kanten

De kopse kant van de kast is het stukje dat u ziet wanneer u de kast of de lade opentrekt. Dat stuk hout wordt exact afgewerkt zoals de buitenkant van de kastdeur of lade. We willen absoluut vermijden dat uw keuken of kast er onafgewerkt uitziet of dat er een kleurverschil ontstaat tussen de buiten- en binnenkant. Uniformiteit is waar we naar streven, zowel vanbinnen als vanbuiten.

 

  • Zwaluwstaartverbindingen

De zwaluwstaartverbinding werd vernoemd naar de gelijknamige vogel, omdat ze er nu eenmaal enorme gelijkenissen mee vertoont. En dan hebben we het natuurlijk over de staart. Deze complexe constructie vergt verregaand technisch inzicht om ze correct met de hand, of machinaal, te vormen. Één millimeter verkeerd en de stabiliteit verdwijnt compleet. De zwaluwstaartverbinding bestaat uit twee delen: een staart en een huis. Dit zijn twee panelen die slechts op één manier in elkaar geschoven kunnen worden.

 

Deze klassieker onder de houtverbindingen geniet resoluut onze voorkeur. Ze is niet enkel mooi, maar ook enorm stevig en kan daarom een grote ballast aan.

 

  • Crémaillères

Woutermannetjes of crémaillères zijn subtiel ingewerkte draaglatten voor legplanken. U ziet ze misschien niet, maar ze zijn er wel, verscholen achter het houten kader.

 

  • Cannelures

Cannelures zijn manueel gefreesde groeven in het hout. We bekijken hoeveel er nodig zijn om uw meubelen wat meer cachet te geven. Dankzij deze veredeling worden uw meubelen echte sierstukken.

 

Klaar om van uw keuken en interieur une pièce d’art te maken? Bel ons op 051 40 47 18 of mail naar info@franktack.be, wij maken een afspraak.

Deel dit bericht: