Homemade pizza, wie houdt er niet van?!

07/02/2020

Homemade pizza, wie houdt er niet van?! Heb je een oven in de keuken? Dan kan jij dit ook maken.

 

Heb je veel tijd? Dan kan je de bodem zelf maken. Roer 50 gram verse gist door 500 ml lauw water. Giet 800 gram bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Daarin giet je het water-gist mengsel. Voeg 20 gram zout en 50 ml olijfolie toe. Goed mengen. Daarna kneed je het deeg tot het goed elastisch is en laat je het 20 minuten rijzen onder een vochtige handdoek. Verdeel het deeg in bolletjes en rol het goed uit op de gewenste grootte.

 

Niet veel tijd? Dan koop je gewoon kant-en-klaar pizzadeeg in de winkel ;-)

 

Voor de tomatensaus heb je ook 2 keuzes: ofwel ga je voor gekochte saus, ofwel maak je ze zelf. Dat doe je zo: verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg daarbij 1 fijngehakte ui en 1 teentje knoflook bij. Giet 450 gram tomatenstukjes erbij en kruid naar smaak. Laat 20 minuten staan op een laag vuurtje. Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C.

 

Nu ben je klaar om je pizza te beleggen. Bestrijk de bodem met wat tomatensaus. Wat je er daarna op legt, kies je zelf. Hou je van salami, of eerder van mozzarella, of liever een grote portie groentjes? Jij kiest, alles kan en alles mag. Steek je pizza in de oven voor zo’n 10 tot 15 minuutjes en smullen maar!

 

Smakelijk!

Deel dit bericht: