Over wit valt niet te discussiëren

14/04/2022

Les goûts et les couleurs … Je kent het spreekwoord vast. Discussiëren doen we niet bij Frank Tack Interieur, adviseren en gidsen daarentegen. Onze keukenontwerpen zijn de perfecte representatie van jouw keukendromen. Jouw smaak valt niet te betwisten, het is aan ons om de volmaakte combinatie te scheppen van edele materialen en tijdloze kleuren die jou absoluut zal bekoren.

 

Wit œuvre 

Wit is een achromatische kleur, de helderste van alle kleuren. Toch zijn er temperatuurverschillen in deze vlot combineerbare kleur. Wit is namelijk nooit zomaar wit. Daarom is het zo moeilijk om eenduidig over wit te praten. 

 

Om die exacte reden hebben we bij Frank Tack Interieur enkele van die diverse tinten zelf gecreëerd en een eigen naam toegekend. Kerkwit is een iets beigere tint, lotuswit is lichtgrijs met een blauwe ondertoon, pioenwit gaat de warme kant op. 

 

Ingenieuze kleurkeuze

Elke kleurkeuze is een doordachte beslissing op basis van verschillende factoren: het hout, de natuursteen of het marmer, de vloer die gepaard gaat met je keuken. De tint wit die we in samenspraak met jou vastleggen, is met andere woorden altijd naadloos afgestemd op het gecombineerde materiaal. Opteren we bijvoorbeeld voor blauwe hardsteen, dan mêleren we met een lichtgrijze wittint. Is de essentie van je keuken een natuurlijke houtkleur? Dan wordt een pioenwit of kerkwit aan het palet toegevoegd. Alles is uiteraard afhankelijk van jouw specifieke keukenontwerp.

 

Het slotstuk van het kleurenspectrum

De doordachte collectie van materialen wordt geconcordeerd in een harmonieus palet aan kleuren. De tint wit die uiteindelijk gekozen wordt, vormt de slotscène van het keuzeproces. 

 

Benieuwd naar het kleurenspectrum van jouw keuken? 

Kom langs voor een ontwerp op maat.

 

Deel dit bericht: