L’art de finesse

19/01/2022

Elk van onze interieurs getuigt van ingenieus vakmanschap. Ze zijn uitgepuurd tot in het kleinste detail. Markant handwerk en spitsvondige technologie zijn in perfecte symbiose om een duurzaam eindresultaat te bekomen. 

 

De kunst van onze meubelen zit in de details

De kleinste details maken het grootste verschil tussen een standaardinterieur en één dat bestempeld mag worden als meesterlijk maatwerk. De minuscule finesses die Frank Tack Interieur toevoegt mogen dan niet altijd onmiddellijk zichtbaar zijn, ze hebben wel een enorme impact op de integriteit van uw keuken en interieur. 

 

In ons eigen atelier combineren we ambacht met machinaal werk. De techniek die onze craftsmen hanteren is pure kunst. De manier waarop zij hout bewerken getuigt van puur vakmanschap. De detailafwerkingen maken onze meubels des te krachtiger. 

 

Kwaliteit begint vanbinnen

 

 

Natuursteen voor generaties

Eminent, illuster, distinct … Dat zijn maar enkele termen om natuursteen te beschrijven. Dit materiaal is er één voor generaties. Het manueel graderen van natuursteen vormt een uniek ambachtsstuk in een typische Frank Tack keuken. Die gefrijnde rand verkrijgen is geen sinecure. Net daarom is het een van de specialiteiten van onze craftsmen.

 

 

Gesofisticeerde crémaillères 

Woutermannetjes of crémaillères zijn subtiel ingewerkte draaglatten voor legplanken. U ziet ze misschien niet, maar ze zijn er wel, verscholen achter het houten kader. 

 

 

Geraffineerde cannelures 

Cannelures doen u vast denken aan de oude Grieken, want daar ontstonden ze oorspronkelijk. U ziet ze bij elke zuil die nog overgebleven is uit die tijd. Menig houtbewerker zag er de splendeur van in en nam die techniek mee bij het vervaardigen van meubilair, alsook wij. Schaduwgroeven, zo worden cannelures ook wel genoemd. In de houtbewerking zijn het manueel gefreesde groeven. Net zoals bij de Grieken worden ze aangebracht om meer dimensie te geven aan het meubel. Dankzij deze geraffineerde techniek worden uw meubelen saillante sierstukken.

 

Notoire technieken meester

Een keuken en interieur op maat, dat impliceert handwerk. De technieken die vereist zijn, vergen manuele precisie en inschattingsvermogen. Onze craftsmen hebben die fijnbesnaarde finesse in de vingers en een weergaloze houtkennis om uw pièce d’art te realiseren. Laten we een afspraak plannen, zo maken we van uw interieur een virtuoos geheel.

 

Deel dit bericht: