Robuuste legplanken voor het leven

28/02/2020

Legplanken zijn handig, daar twijfelt niemand aan. U vindt ze in nagenoeg elke kast. Ze zorgen voor extra bergruimte en garanderen overzicht in de kast. Natuurlijk verwacht u dat ze standhouden. De combinatie van steun en het juiste hout zorgt daar absoluut voor.

 

Potten, pannen, borden, boeken, decoratie … Alles kunt u op legplanken kwijt. Het ene voorwerp weegt al wat minder dan het andere. Maar uw planken moeten élk gewicht aankunnen. Bij Frank Tack maken we resoluut gebruik van crémaillères of woutermannetjes.

 

Stevigheid afhankelijk van houtsoort

 

De kunst zit in het onzichtbaar verwerken van die extra steun. We brengen deze draaglatten aan de binnenkant van de kast aan, zodat ze niet zichtbaar zijn. Het doel van crémaillères is vooral de plank op de juiste plaats te houden. Wat er echt voor zorgt dat de planken niet doorbuigen, is het type hout waarmee we werken. We maken per project altijd een gefundeerde keuze, zodat de houtsoort niet enkel qua uitzicht past bij uw woning en smaak, maar vooral ook standhoudt. Voor altijd.

 

Zoet hout? Goed hout!

 

Een trucje dat we hanteren om te testen of hout wel echt van topkwaliteit is? Proeven! Klinkt misschien vreemd, maar aan de hand van de smaak kan een echte kenner achterhalen of de kwaliteit aan onze hoge eisen voldoet.

 

Doe dus gerust beroep op onze houtkennis. We weten er alles van. Graag een kast op maat, die een leven lang meegaat? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak!

Deel dit bericht: