Techniek en finesse in keuken en interieur

04/09/2019

Een keuken en interieur op maat, dat maakt u nog altijd het beste met de hand. De technieken die vaak vereist zijn, vergen manuele precisie en inschattingsvermogen. Een machine kan niet bepalen wanneer een stuk hout voldoet qua kleur en kwaliteit. Evenmin weet ze of er genoeg groeven gemaakt werden in de natuursteen.

 

Onze vakmannen zijn zodanig getraind dat ze op de meest minuscule details letten. Elk hoekje en kantje moet perfect afgewerkt zijn vooraleer ze het meubilair uit het atelier laten vertrekken. Welke technieken worden nu zoal gehanteerd om uw keuken en interieur op maat te maken?

 

Handgeschilderde technieken

Op basis van uw persoonlijke voorkeur selecteren onze vakmannen het hout voor uw kasten zorgvuldig in onze houtbibliotheek. Ze steunen op hun jarenlange ervaring om u ervan te verzekeren dat het hout qua kleur, texturen en noten mooi aansluit op het volgende.

 

Wanneer de finale keuze voor het hout gemaakt is, kan de bewerking beginnen. Al het lak- en schilderwerk gebeurt met de hand in ons eigen atelier. Elke ondergrond vraagt om een andere aanpak. Denk maar aan een gladde of ruwe textuur en elk type ondergrond. Vandaar dat we een specialist in huis hebben voor elk type afwerking.

 

Manuele verouderingstechnieken

Wanneer het ontwerp erom vraagt, passen we ook verouderingstechnieken toe. Zo kunnen we bijvoorbeeld eik er ouder laten uitzien door het te bewerken met staalborstels. Het resultaat is een stuk hout dat wat geribbeld aanvoelt. We doen dat omdat de houtstructuur dan meer naar voren komt. En dat zorgt er dan weer voor dat de authenticiteit van deze prachtige houtsoort benadrukt wordt.

 

Handgegroefde natuursteen

De groefjes in een keukenblad uit natuursteen, u heeft ze vast al gezien. En misschien houdt u er ook zelf enorm van. Hoe komen die nu precies tot stand? Want natuursteen heeft van nature niet zo’n gelijke groeven. In ons eigen atelier zagen onze vakmannen eerst uw keukenblad tot op de millimeter juist om perfect in uw keuken te passen. Daarna beitelen ze precies en verfijnd die groefjes in de kopse kanten van het keukenblad. Ze doen dat om de natuursteen esthetisch te verouderen.

 

Technieken meester

Samen zijn we meerdere technieken meester. Onze vakmannen hebben de nodige finesse in de handen om elke keuken en elk interieur perfect op te leveren. Wilt u ook een keuken en/of interieur dat u trots une pièce d’art kunt noemen? Bel ons op 051 40 47 18 of mail naar info@franktack.be, wij maken een afspraak.

Deel dit bericht:

ZOMERVERLOF TOONZAAL OOSTROZEBEKE

De toonzaal van Frank Tack in Oostrozebeke is deze zomer gesloten op de volgende data:

  • 20 juli tot en met zondag 11 augustus
  • donderdag 15 augustus

De gloednieuwe pop-up Knokk’on blijft deze zomer wel elke dag toegankelijk voor onze bezoekers van 11 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.

Meer info hier