Vermijd deze keukenfouten bij een ontwerp op maat

10/11/2020

Een keukenontwerp gebeurt best niet al te overhaast. Neem uw tijd om te bekijken wat u zelf onmisbaar vindt in uw keuken, wat u mooi vindt en wat u zeker niet wilt. Bij Frank Tack werken we met eigen interieurarchitecten die u stap per stap begeleiden om uiteindelijk tot het perfecte droomontwerp te komen. Één waar u levenslang kunt van genieten.

 

Onze interieurarchitecten zijn niet aan hun eerste ontwerp toe. Ze nemen al hun ervaring mee om u te behoeden van vaak voorkomende fouten in de keuken. We sommen graag even op waar wij allemaal rekening mee houden, om u een keuken te bezorgen waar geen ongemakken in te vinden zijn.

 

Fout 1: De werkruimte is onvoldoende

Als u kookt, hebt u altijd wat ruimte nodig. Of u nu een kleine maaltijd klaarmaakt of een zesgangenmenu, u hebt sowieso potten, pannen en een heleboel ingrediënten nodig. Denk dan nog aan de aparte potjes die u gebruikt om bijvoorbeeld saus te maken, een kookboek, kruiden hier en daar. Bij Frank Tack voorzien we altijd een minimale werkruimte van 3 meter. Die ruimte mag wel onderbroken worden door een spoelbak en het kookvuur.

 

Fout 2: Draaideuren op de verkeerde plaats

Maar al te vaak worden draaideuren voorzien onder het werkblad. Dit is allesbehalve handig. Ga liever voor uittreksystemen. Zo kunt u makkelijk en snel iets uit uw lade of pottenwagen halen. Bovendien houdt u zo altijd een perfect overzicht van wat in uw kast zit. Nog een pluspunt: met uittreksystemen verhoogt u de opbergcapaciteit van uw keuken. U kunt er maar liefst 30% extra gerief in kwijt.

 

Fout 3: Te smalle kasten

Het is logisch om te denken dat u meer opbergruimte hebt als u ook heel veel keukenkasten hebt. Helaas is dat een foute redenering. Het gaat vooral om de grootte van die kasten. Hoe breder uw keukenkasten, hoe meer u er kunt in opbergen. Een ladekast van 90 cm biedt meer ruimte dan twee kleine kasten van 45 cm.

 

Fout 4: Te hoge of lage keuken

Een standaardkeuken heeft ook vaak een standaardhoogte. Bij Frank Tack kijken we altijd naar uw lengte. Een werkbladhoogte die te laag of te hoog is, zorgt altijd voor ongemak. Wanneer u te veel voorover moet buigen om te koken of af te wassen, krijgt u sowieso rugpijn. Met een keuken op maat kunt u dat perfect vermijden.

 

Fout 5: Geen keukenexpert raadplegen

Als u online rondneust, vindt u al snel kant-en-klare keukenontwerpen. Het woord zegt het zelf, die zijn allesbehalve op maat. Ze houden geen rekening met de ergonomische driehoek, met hoeveel ruimte u nodig heeft, met hoe hoog uw keukeneiland moet zijn … Onze interieurarchitecten hebben de nodige kennis en ervaring om perfect in te schatten wat u al dan niet nodig hebt in de keuken. Op basis daarvan ontwerpen ze een keuken op maat, waar u uw hele leven lang meer dan tevreden zal over zijn.

 

Kunt u niet wachten om aan het ontwerp van uw droomkeuken op maat te beginnen? Laat ons een afspraak plannen in onze showroom.

Deel dit bericht: