Wat is het verschil tussen een sokkel en metalen stelpoten?

14/05/2019

Sommige keukenfabrikanten verkiezen een sokkel, anderen dan weer stelpoten. Wat zijn dit precies en wat is het verschil tussen de twee?

 

Wat is een sokkel?

Een sokkel is een geraamte vervaardigd uit multiplexplaten die het volledige gewicht van de keuken dragen. Omdat de grond nooit voor de volledige 100% vlak is, kan een sokkel echter niet op alle punten tegelijk steunen. Dat is nochtans nefast voor de stabiliteit van de keuken.

 

Wat zijn stelpoten?

Stelpoten worden ook wel stelvoeten genoemd. Ze worden vooral gebruikt om apparaten of kasten op een onregelmatige vloer te plaatsen. Doordat ze in hoogte verstelbaar zijn, lenen ze zich uitstekend om vloeroneffenheden te compenseren. Door ze te gebruiken in de keuken, staat de keuken niet enkel waterpas, maar ook uiterst stabiel.

 

In hoogte verstelbaar

Bij Frank Tack Interieur kiezen we voor metalen stelpoten in de keuken. Wanneer de keukenkasten op metalen stelpoten worden geplaatst, kunnen de poten elk afzonderlijk tot op de millimeter aangepast worden zodat uw keuken op elk punt evenveel rust. De waterproof voorzetplint bestaat uit hetzelfde materiaal als de keukenkasten.

 

Graag een stabiele, duurzame keuken op maat? Maak een afspraak via 051 40 47 18 of info@franktack.be.

Deel dit bericht: