Uitgepuurde landelijkheid met hart voor hout

12/01/2022

Frank Tack Interieur toont zich meester in warmte en huiselijkheid dankzij de juiste materiaalkeuze en een uniek oog voor detail in deze eeuwoude boerderij. Het resultaat? Een pareltje, met levenskunst als leidmotief. 

 

Eiken maatwerk alom

 

Dat Frank Tack de kneepjes van het interieurvak beheerst, staat buiten kijf. Het interieur van deze markante boerderij, waar ooit een barones woonde, is het summum van harmonie. Het geheel oogt klassevol, met maatwerk in hoogwaardige eik als gemene deler. Ook glas en smeedijzer vallen op, terwijl het kleurenpalet beperkt is: blank en witgelakt hout, zandkleurige tinten en rode accenten. 

 

Wenk naar het verleden

 

Al in de inkom overvalt je een imposant gevoel. Het gladde wit van de wandkasten contrasteert mooi met de ruwe grijze klinkers die van binnen naar buiten doorlopen. De verticale latten en het verfijnde smeedijzeren deurbeslag (Dauby) zorgen voor een subtiele landelijke toets. Leuk detail: het nieuwe toilet staat op dezelfde plek als het vroegere buitentoilet. Het hartje in de deur is dan ook een nostalgische knipoog. De nis met legplanken, geïntegreerde ledverlichting en een rode achterwand trekt hier de aandacht. 

 

Keuken om in te leven

 

De keuken kreeg de herkenbare Frank Tack signatuur: ongeëvenaard maatwerk. Tijdloze klasse in een gestroomlijnde uitvoering met veel oog voor functionaliteit. Op de vloer liggen castle stones in beige schakeringen. Het centrale element: een heroïek eiland met een werkblad in onvergankelijk kwartsiet uit Italië. Ook hier speelt rood als contrastkleur een elementaire rol. 

 

Gracieus en praktisch

 

In de keuken staat nog een rode blikvanger: een Lacanche-fornuis in een opstelling met onderkasten en plafondhoge, witgelakte kolomkasten. Het fornuis zette trouwens de toon om ook elders rood als accentkleur te integreren. De mix van naturelle eik en gelakt hout zorgt voor afwisseling en vermijdt monotonie. Achter het fornuis zien we handgemaakte zelliges die het licht weerkaatsen. Frank Tack Interieur hield in zijn ontwerp rekening met maximale opbergruimte en een praktische indeling. Resultaat: een rustgevende uitstraling en optimaal gebruikscomfort. Glas en smeedijzer zijn de kers op de taart van deze wondermooie ruimte waarin élk detail klopt.

 

Gevelbrede kastenwand

 

De keuken vormt één geheel met de leefruimte. De verbinding tussen die zones wordt gevormd door de kastenwand vanaf de keuken door te trekken over de volledige gevelbreedte. Helemaal aan het einde gaat de wand over in een zitbank onder het raam. Ook daarin is nog opbergruimte voorzien – handig om het speelgoed van de kinderen kwijt te kunnen. 

 

De muur vullende kastenwand is vakwerk van niveau, met ruimte voor hoge en lage kasten, verlichte legplanken en zelfs een gashaard. Ook de massief eiken eettafel is eigen makelij van Frank Tack Interieur. Hier domineert hout in zijn puurste vorm.

 

Vakmanschap pur sang

 

Een houten schuifdeur geeft uit op de living met parketvloer, een gezellige zetel voor het hele gezin, en bijzettafeltjes in Franse eik en smeedijzer. Naast de ingebouwde haard zien we opnieuw strakke leggers met geïntegreerde verlichting. De herhaling van materialen en kleuren zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende woonruimtes

 

Het meesterschap van Frank Tack Interieur schittert hier van vloer tot plafond. De interieurspecialist rijmt handwerk met de nieuwste technieken in duurzame, kwaliteitsvolle stukken met een kenmerkende signatuur. 

 

Ook een Frank Tack stempel drukken op uw interieur? 

Of u nu voor uitgepuurd landelijk, meesterlijke huiselijkheid of contemporaine rust gaat, wij ontwerpen graag uw keuken en interieur. Laten we een afspraak plannen, we maken graag alle tijd voor u.

 

Deel dit bericht: